Kategorier
AKTUELLT

Därför ska du som är lärare testa – se kortfilmen med Sara Fritz

Nästan 50 lärare testade digitala lärresurser med Swedish Edtest under våren 2020. Här berättar Sara Fritz, lärare på Lidingö om vad hon lärts sig och varför hon vill testa igen. Här finns mer information om hur ett test går till och hur du som lärare och edtechbolag kan förbereda dig.

Kategorier
AKTUELLT

Yrkeshögskolan med höga krav digitala lärresurser

Nackademin är en av 14 partners som ingår i den nationella testbädden Swedish Edtest. Jens Grönlund, affärsutvecklingschef på Nackademin, har genomfört tester tillsammans med företag som hjälpt dem att skräddarsy kurslitteratur. Här berättar han om varför de valt att testa och vad dom har lärt sig.


– Hos oss inom yrkeshögskolan har vi stora krav på att det material vi använder i våra kurser är aktuellt och uppdateras utifrån de senaste metoderna, direktiven och programvarorna. Därför behöver vi kursmaterial som är flexibelt och lyfter de senaste trenderna. Vi är alltid nyfikna på företag som kan hjälpa oss att vara längst framme i detta pågående utvecklingsarbete, säger Jens Grönlund.

Nackademin vill digitalisera sitt material utifrån en pedagogisk tanke. Kursmaterialet ska ge studenterna dom bästa förutsättningar för att tillgodogöra sig kursinnehållet och samtidigt kunna prestera på topp när de kommer ut i arbetslivet.

Vad lärde du dig av att testa?

– På Nackademin arbetar vi jämt med att vara i framkant när det gäller digitala lösningar för att utveckla våra utbildningar, vilket vi har kommit långt med. Men jag ser att det finns ganska stora möjligheter för kreativa och lyhörda Edtech-bolag att bidra med att utveckla Yh-utbildningen i landet. Vi är en stor anordnare med resurser att utveckla olika produkter, medan flera av våra branschkollegor inte har dessa möjligheter. Dessa skulle enligt min mening kunna ha stort stöd från dessa Edtech-bolag. 
 
Vill du testa igen?

-Vi kommer aldrig att sluta att testa olika digitala produkter som kan utveckla vår verksamhet. De senaste åren har vi genomfört ett omfattande digitaliseringsarbete i flera olika led. Att hitta olika smarta digitala produkter är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att utveckla våra verksamheter och fortsätta att ligga i framkant.

Vad är en yrkeshögskola (YH)?
-Världens bästa utbildningsform där de anställande branscherna bestämmer utbildningsinnehållet och där nästa alla studenter får jobb!

Utbildningarna är kortare än på universitet, väldigt inriktade mot specifika yrkesroller och får bara finnas om det råder ett bekräftat kompetensbehov inom området. Alla utbildningar har en kvalificerad praktikperiod som genomförs hos de företag som sedan anställer studenterna. Ca 90 % av våra examinerade studenter får jobb direkt efter utbildningen. Alltså en utbildning som leder till anställning med bra lön, samtidigt som du får mindre studielån. Yrkeshögskola är en utbildningsform som verkligen har tagit Sverige med storm och vi har bara sett början av detta, enligt min mening. I år kommer bara Nackademin att ha nästan 7000 sökande!

Kategorier
Bolag vår 2021

Movellas – skapa berättelser snabbt och enkelt

Movellas skapar skrivprojekt som är lätta att hantera för både elever och lärare. En plats för alla skrivna skolprojekt.

Boka möte med oss

Det här vill vi testa med dig som lärare:

Vi vill testa hur mycket snabbare elever i en social samarbetsmiljö lär sig och utvecklas jämfört med i en traditionell lärar-elev-relation.

Teknikkrav:

Lärarna och eleverna kan komma åt Movellas och alla skrivna projekt från en dator, en mobiltelefon, iPad eller surfplatta.

Läs mer om bolaget: Movellas Media

Kontakt: Joram Felbert

Boka ditt möte med oss här

Kategorier
AKTUELLT

Att välja digitala lärresurser på vetenskaplig grund

-Att välja och värdera digitala lärresurser kommer att bli en alltmer viktigare uppgift som du som lärare och skolledare kommer att ha. Det säger Anna Åkerfeldt, fil Dr i Didaktik, som forskar på undervisning och digital inlärning. Här berättar hon om bakgrunden till varför Swedish Edtest, som bygger på en vetenskaplig grund, är en så viktig satsning just nu och hur du bäst kan förbereda dig inför ett test.

Kategorier
AKTUELLT

Därför testar Helena Kvarnsell med Swedish Edtest

Helena Kvarnsell är läraren från Björknässkolans högstadium som tycker att det är viktigt att testa digitala lärresurser för att följa med utvecklingen och samtidigt behålla kvalitén i undervisningen. Det här säger hon om att testa.

Var med och testa du också

Nu är det hög tid att boka möte med någon av de digitala lärresurser som vill testa med dig som förskollärare, lärare och kursledare. Den 15-26 mars har du chansen att träffa dem, planera test och utveckla din undervisning med hjälp av digitala lärresurser. Du hittar dem här.

Kategorier
Bolag vår 2021

Educaora – interaktiv inlärning

Educaora.com gör inlärningen interaktiv och spelifierad. Eleven låser succesivt upp nytt material genom att svara på frågor. Exempel på vad som kan göras kan ses här: educaora.com/search. Lärare har skapat interaktiva spelifierade artiklar i alltifrån SFI-undervisning till högskolematte.

Boka möte med oss

Det här vill vi testa med dig som lärare: på vilket sätt användningen av Educaora skapar engagemang.

Teknikkrav: inga

Läs mer om bolaget: Educaora

Kontakt vid mötesbokning: Erik Hallström

Kategorier
AKTUELLT

Nu öppnar vi upp för digitala möten med edtechbolag

Nu är det dags att boka tid med någon av de 39 digitala lärresurser som vill testa med dig som förskollärare, lärare och kursledare.

Det finns allt från systematiskt kvalitetsarbete på förskolan till samarbete i distansundervisning. 15-26 mars har du chansen att träffa dem, planera test och utveckla din undervisning med hjälp av digitala lärresurser. Välkommen!

Kategorier
Bolag vår 2021

Matteappen – förstå och använda tal

Matteappen vänder sig till grundskolan. Matteappen låter elever räkna för hand, lärare förstår sina elevers kunskapsutveckling bättre och lärare och elever kan samarbeta tillsammans på nya sätt.

Boka möte med oss

Det här vill vi testa med dig som lärare: Matteappen har startat ett samarbete med NCM i vilket vi digitaliserar “Förstå och använda tal”. Vi vill nu veta vad ni lärare tycker om att arbeta med diagnoserna digitalt: 

  • Sparar det tid? 
  • Är det enklare? 
  • Är det bättre för eleverna? 

Ni lärare som vill vara med och testa får också kostnadsfritt tillgång till hela matteappen för era elever under resten av läsåret. 

Teknikkrav: Touchskärm för elever (iPad, Chromebook, Windowsdator med touch)

Läs mer om bolagetMatteappen

KontaktMartin Persson

Boka ditt möte med oss här

Kategorier
Bolag vår 2021

Snapmentor – digital handledning

Hantera en inkluderande digital handledningstjänst av hög kvalitet vid ditt universitet för att ge dina studenter en fantastisk lärandeupplevelse.

Boka möte med oss

Det här vill vi testa med dig som lärare: Snapmentor vill ha feedback från studenter och lärare om Snapmentor engagerar. Vi vill också få feedback om Snapmentor bör öppna för peer-to-peer.

Teknikkrav: Fungerar bra med mobil dator eller iPad och kräver inte stabilt internet.

Läs mer om bolagetSnapmentor

KontaktJens Aarre Seip

Boka ditt möte med oss här

Kategorier
Bolag vår 2021

Ludenso – 3D-modellering och AR-verktyg

Ludenso vänder sig till grundskolan. Vi vill göra det möjligt för alla barn att bli digitala skapare. Vårt 3D-modellerings- och AR-verktyg, Ludenso Create, gör det enkelt för lärare att underlätta inlärning genom digital skapande i 3D. Förra året byggde studenter från Karlskrona, Nättraby och Karlshamn bland annat en fullstor by från Medeltiden och upplevde den i Augmented Reality. Vi är en norsk startup som hoppas kunna samarbeta med fler svenska skapare!

Boka möte med oss

Det här vill vi testa med dig som lärare:

Teknikkrav: PC, Mac, Chromebook eller en iPad (flera elever kan arbeta tillsammans vid en skärm).

Läs mer om bolagetLudenso

KontaktHarald Manheim

Boka ditt möte med oss 

Kategorier
Bolag vår 2021

Weco Play – lär genom lek

WECO PLAY är en samling lärande spel och aktiviteter för stora pekskärmar. De är utformade för att göra det möjligt för flera barn att leka och lära sig tillsammans.

Boka möte med oss

Det här vill vi testa med dig som lärare: Vi vill ha feedback på användningen av vår programvara på din hårdvara.

Teknikkrav: En stor interaktiv skärm.

Läs mer om bolaget: Weco Play

Kontakt: Rune Elmstrøm

Boka ditt möte med oss här