17 August 2021
By Edtest

Möt Hypocampus inför deltagande i Educate

I september är Hypocampus ett av fem bolag som deltar i EDUCATE Ventures Research forskningsaccelerator som vi genomför med Swedish Edtech Industry och forskarna Anna Åkerfeldt och Italo Masiello. Här delar de med sig av sina tankar kring deltagandet.
This is an image

Möt Hypocampus inför deltagande i Educate

Vilket värde skapar er produkt för elever/studenters lärande?

-Vårt fokus ligger på att effektivisera lärandet av basfakta och begreppskunskap vid självstudier. All funktionalitet i plattformen, från UX till implementering av AI, syftar till att få våra användare till att studera enligt de principer som visats ge bäst effekt på lärandet enligt
kvantitativa pedagogiska studier. Läraren är den påverkansfaktor som visats ha störst effekt för elevernas lärande. Genom att effektivisera lärandet av basfakta skapas förutsättningar för läraren att fokusera undervisningstiden på att utveckla elevernas högre kunskapsförmågor.

Vilken utveckling hoppas ni på att kunna ta med hjälp av Educate programmet?

-Vi ser Educate som en fantastisk möjlighet till att ta lärdom av de erfarenheter som vuxit fram inom UCL och deras arbete med att implementera ett evidensbaserat arbetssätt vid utvecklandet av produkter för utbildningsmarknaden. Genom att förbättra vår interna kompetens på området så ökar vi också våra möjligheter att utveckla en produkt som gör en faktiskt skillnad för lärandet.

Varför är det viktigt att svenska edtech bolag arbetar evidensbaserat?

-Att digitalisera skolan är inget självändamål utan bör genomföras där det bidrar med en faktiskt förbättring. Gällande lärande så är det tydligt att digitaliseringen medför både positiva och negativa effekter för lärandet. Det saknas dock till stor del forskning och kunskap om vilka delar inom paraplybegreppet “Edtech lösning” som bidrar med positiva respektive negativa effekter för lärandet. Både beställare och EdTech-aktörer bör lägga fokus och resurser på att arbeta evidensbaserat. Görs inte detta riskerar man en polarisering mellan förespråkare och kritiker där “tro och tyckande” förhindrar innovation och implementering av de lösningar som faktiskt förbättrar kvaliteten och effektiviteten i utbildningssystemet.

I bild: Sofia Johnsson och Hampus Ivert