Integritetsinfo

This is an image

Så skyddar vi dina personuppgifter 
Din integritet är viktig för oss och vi följer dataskyddsförordningen för att du ska känna dig trygg med att vi hanterar dina uppgifter på ett tryggt och ansvarsfullt sätt.  

Vem ansvarar för dina personuppgifter? 
Swedish Edtest ansvarar för att de kontaktuppgifter som vi har registrerade behandlas enligt gällande lagstiftning (GDPR). Ändamålet med vår behandling är dels att sprida information, dels att administrera och driva arbetet med Swedish Edtest.

Vem ansvarar för personuppgifter under en värderings- och testprocess?
Om personuppgifter hanteras i en digital tjänst som värderas, är det huvudman som ansvarar för hanteringen och att ett personuppgiftsbiträdesavtal finns mellan huvudman och bolag. Vi rekommenderar att så långt det är möjligt använda icke personknutna testkonton när nya tjänster värderas för att minimera hanteringen av personuppgifter. När ni värderar digitala lärresurser som redan är investerade i, som del av en utvärderingsprocess finns troligen redan användarkonton och de avtal som behövs. Kolla upp om ni är osäkra!

Vilka uppgifter hanterar Swedish Edtest? 
För utskick av nyhetsbrev hanterar vi uppgifter i form av namn och epost till dig som samtyckt till detta. Vi lämnar inte ut personuppgifter till tredje part. För deltagare i Swedish Edtest (bolag, huvudmän, utbildare) hanteras samma uppgifter samt uppgift om huvudman/skola och telefonnummer (frivilligt att ange). Uppgifterna hanteras i enlighet med lagen för att administrera arbetet med Swedish Edtest och lagras till dess uppgifterna inte behövs längre. Rutin för att radera inaktiva användarkonton finns. I plattformen finns möjlighet till fritext kopplat till de digitala värderingar som görs. Här ska inga personuppgifter förkomma.

All data i Swedish Edtest plattform lagras på servrar i Sverige.

Rättigheter 
Du kan när som helst be om att få dina uppgifter rättade, raderade eller ändrade hos oss eller att återkalla ditt samtycke. Om du har frågor angående personuppgifter är du välkommen att kontakta oss.

Kakor
En kaka (cookie) är en liten textfil som lagras på din dator. Kakan består av en liten datamängd med information om vad du gör när du besöker webbplatsen. En permanent kaka ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. En tillfällig kaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Tillfälliga kakor försvinner när du stänger din webbläsare. Tillfälliga kakor kallas även sessionskakor.

Om du inte vill att kakor ska sparas på din dator kan du välja att blockera dem i webbläsarens säkerhetsinställningar. Du kan också ställa ställa in så att du får en varning varje gång webbläsaren vill spara ner en kaka till din dator.

Läs mer på PTS hemsida.

Genom att använda vår hemsida godkänner du de kakor vi använder.