21 August 2023
By Johanna

Kalendarium

Här hittar ni vårt kalendarium och de aktiviteter vi genomför. Kalendariet uppdateras löpande. Välkomna att anmäla er.

This is an image

Edtest på Bokmässan

Ifous och Swedish Edtest är på Bokmässan med monter i år. Kom förbi så pratar vi Edtest och lyssna gärna på några av våra montersamtal och de programpunkter Ifous deltar i. Ifous hittar ni i monter C04:32

This is an image

Torsdag: Därför är vi Edtestare & Därför ska du bli en Edtestare

➡️Därför är vi Edtestare
Samtal i Binogis monter

Hör hur edtechbolagen tänker kring sitt edtestande, varför och hur det skapar värde för dem och deras kunder. Ett samtal mellan Agnes Smith Jonasson, Produktchef Lexplore, Cecilia Lilja, Produktionschef Läromedel och Akademi Natur&Kultur och Maria Henriksson, Regionchef Norden Binogi lett av Johanna Karlén, Swedish Edtech Industry/Swedish Edtest. Lyssna på samtalet och passa på att ställa frågor!

Välkommen till Binogis monter C00:18 kl.10-10.30

➡️Därför ska du bli en Edtestare
Demo och samtal i Ifous monter.

Varför ska du som lärare testa digitala lärresurser med Swedish Edtest? Vilka är vinsterna, möjligheterna, utmaningarna? Träffa Johanna Karlén, Swedish Edtech Industry/Swedish Edtest visar hur det fungerar praktiskt och faktiskt. Ställ frågor, klicka runt i den digitala arenan och få en känsla för hur testprocessen är upplagd. 

Välkommen till Ifous monter C04:32 kl. 11-11.30

This is an image

Torsdag: Värdet i att vara Edtestare

Samtal i Ifous monter.

Varför ska du som lärare testa digitala lärresurser med Swedish Edtest? Vilka är vinsterna, möjligheterna, utmaningarna? Hur kan man bäst organisera sig som huvudman? Johanna Karlén, Swedish Edtech Industry/Swedish Edtest samtalar med Innovitaskolans utbildningsdirektör Jessica Mozakka och innovationsledare Malin Frykman. Lyssna och var med i samtalet!

Välkommen till Ifous monter C04:32 kl. 17.30

Fredag-söndag: Frågestund i montern

Fredag 29 september:

➡️Nyfiken på Swedish Edtest? Ställ dina frågor till oss!
Kom förbi montern och ställ frågor om Swedish Edtest till Ifous Emma Kreû och Annika Fager, Välkommen till Ifous monter C04:32 kl. 15-15.30

Lördag 30 september:

➡️Nyfiken på Swedish Edtest? Ställ dina frågor till oss!
Kom förbi montern och ställ frågor om Swedish Edtest till Ifous Emma Kreû och Annika Fager, Välkommen till Ifous monter C04:32 kl. 13-13.30

Söndag 1 oktober:

➡️Nyfiken på Swedish Edtest? Ställ dina frågor till oss!
Kom förbi montern och ställ frågor om Swedish Edtest till Ifous Emma Kreû och Annika Fager, Välkommen till Ifous monter C04:32 kl. 13-13.30

Mer om Ifous på Bokmässan här.

This is an image

Edtest Talks: Digitala (och analoga) läromedel, hur vet vi att de fungerar?

10 oktober kl. 15-16

Välkomna på ett Edtest Talks där vi bland annat diskuterar hur vi kan veta om de digitala läromedel som används i undervisningen fungerar och utifrån det också tittar närmare på den testmetod som tagits fram och används inom ramen för Swedish Edtest.

Vi samtalar med Martin Tallvid, lektor och senior advisor vid Göteborgs universitet, och en av författarna till boken Digitala läromedel i en digitaliserad skola om "analogt vs digitalt" och framför allt konsten att veta när och hur man ska använda vad. Vi resonerar kring hur vi kan veta om de digitala läromedel som används i undervisningen fungerar och Anna Åkerfeldt, Sthlm universitet, går igenom den testmetod baserad på vetenskaplig grund och teorier om lärande, som används inom ramen för Swedish Edtest.

Målgrupp: Rektorer, ikt-pedagoger, lärare, edtechbolag, forskare. Öppet för alla som är intresserade.

Datum och tid: 10 okt, 15.00-16.00 (digitalt)
Anmälan här

Edtest Talks - AI i undervisningen

21 november kl. 15-16.30

Välkomna på ett medlemsexklusivt Edtest Talks där vi fortsätter samtalet om AI i undervisningen utifrån tidigare Edtest Talks och bland annat tittar lite närmare på vilka frågor som är relevanta att ställa sig när man värderar och väljer digitala lärresurser utifrån ett AI-perspektiv.

Den första timmen kommer forskningsprojektet: AI litteracitet i lärarutbildningen att presenteras. Utifrån en forskningsöversikt som görs inom ramen för projektet kommer de medverkande att diskutera och problematisera vad AI litteracitet kan betyda inom ramen för undervisning och lärande. 

Medverkande: Projektledare Linnea Stenliden, Linköpings universitet, Doktorand Katarina Sperling, Linköpings universitet, Doktorand Carl-Johan Stenberg, Linköpings universitet, Dr. Anna Åkerfeldt, Ifous, Stockholms universitet

Målgrupp: primärt lärare, men även rektorer, forskare och edtechbolag.

Datum och tid: 21 nov, 15.00-16.30 (digitalt)
Anmälan här
Öppet för medlemmar i Ifous respektive Swedish Edtech Industry

Vårt kalendarium uppdateras löpande med fler tillfällen för inspiration, erfarenhetsutbyte och lärande om digitala lärresurser i undervisningen.

Genomfört: Workshop för edtestande bolag

7 september, kl. 15-16

Vi bjuder in alla edtestande bolag till en workshop och erfarenhetsutbyte kring processen, testmetoden och matchningen.

Målgrupp: edtechbolag som har och/eller ska testa med Edtest

Datum och tid: 7 sep kl. 15-16 (digitalt)
Anmälan här.